Je bent niet ingelogd

inloggen

Het Wapen van de Familie Bulk

Ons familiewapen staat ingeschreven in het Register voor Familiewapens van het Centraal Bureau voor Genealogie onder nummer 1.123 en laat zich als volgt beschrijven:

In goud een rood anker waaromheen een rode aesculaap kronkelt, de kop door de ring, vergezeld van vier groene klaverbladeren, twee aan twee. Het helmteken bevat twee toegewende in hartvorm tegen elkaar geplaatste zilveren vissen, de koppen naar beneden. De dekkleden zijn rood, gevoerd van goud.

Het wapen symboliseert de beroepen die in de familie voorkomen: vishandel (vissen), zeevaart (anker), landbouw (klavers) en medicus (aesculaap).

Het wapen mag gevoerd worden door alle naamdragende nakomelingen van Harm Bulk (1882-1928), afstammend van Klaas Bolk, gedoopt te Almelo op 24 juli 1740 als zoon van Lucas Bolk en Hendrine Stoltink.

We zijn erg trots op het origineel van deze afbeelding dat in onze woonkamer hangt. Het is namelijk gemaakt door Piet Bultsma, heraldisch kunstenaar voor onder andere het Koninklijk Huis en de Hoge Raad van Adel.

Wapen familie Bulk